Begeleiding

WIEN VENHUIZEN

De reguliere cursus staat onder leiding van Wien Venhuizen. Ze studeerde af aan de Academie voor Expressie. In haar vrije tijd is ze verknocht aan poezie, literatuur en tekstschrijven en aan nog meer overigens.

In 1982 begon ze in Amsterdam aan haar Zenstudie bij diverse leraren en maakte in 1988 kennis met Zenmeester Gesshin Prabhasa Dharma, oprichter van het International Zen Institute of America and Europe (IZIAE). Deze kennismaking was het einde van haar zoektocht naar een leraar. In dit einde zat een nieuw begin.

Wien heeft een aantal jaren in Amsterdam en op de Tiltenberg te Vogelenzang meditatiegroepen en Zenweekends begeleid. Sinds het overlijden van Prabhasha Dharma Roshi zet ze haar studie voort bij Jiun Hogen Roshi, spiritueel leidster van Zencentrum Noorder Poort te Wapserveen. Dit centrum maakt deel uit van het IZIAE. In 1998 heeft Wien bij Zenmeester Jiun Hogen Roshi de Boeddhistische geloftes afgelegd en kreeg daarbij de naam Lotus of True Understanding.

De vitale spirit die ze onder leiding van Prabhasha Dharma Roshi en haar opvolgster Jiun Hogen Roshi heeft leren kennen stemt haar tot grote vreugde, dankbaarheid en diep respect.

HUGO BRAKMAN

De introductiecursus wordt gegeven door Hugo Brakman. Hij is afgestudeerd in Nijmegen en sindsdien werkzaam binnen de ICT. Hij heeft een achtergrond in verschillende budosporten. Hij beoefent nu vele jaren aikido en sinds kort wing chun kung fu. Deze sporten hebben allemaal een verband met (zen)meditatie.

Hij is door deze activiteiten al in zijn jeugd nieuwsgierig geworden naar meditatie en toen hij uiteindelijk rond 2007 een folder van Zendo Ikiro tegenkwam heeft hij zich meteen aangemeld. Vanaf de eerste kennismaking is hij zich verder gaan verdiepen en heeft Zen hem niet meer losgelaten.